Project omschrijving

Isobouw

IsoBouw staat voor innovatie en isolatie

Met Airpop (EPS, geëxpandeerd polystyreen) als basismateriaal voor de isolerende bouwproducten zet IsoBouw al jaren de trend in efficiënt en duurzaam bouwen.
Het bedenken en leveren van vernieuwende en kwalitatief hoogstaande Airpop®-isolatiesystemen voor de bouwsector is de belangrijkste missie. Het doel: Met onderscheidende producten toegevoegde waarde creëren en daarmee een bijdrage leveren in:

  • Het succes van de vakhandel, voorschrijvers, aannemers en dakdekkers.
  • In de verhoging van het wooncomfort voor opdrachtgevers/eindgebruikers.

Dankzij innovatieve grondstof- en productontwikkelingen, procesverbeteringen en het versterken van het dienstenpakket biedt IsoBouw haar afnemers meer kwaliteit, meer zekerheid, meer gemak en grotere kostenreducties.

Bijdrage aan de empathische woning

Voor het project leverde IsoBouw isolerende SlimFixXT dakelementen met een Rc-waarde van 6.0. Dit zijn standaard verkrijgbare sandwich dakelementen die bij dit project onderdeel uitmaken van het Plusdak-concept. Plusdak is een samenwerkingsverband tussen Stafier Solar, Velux en IsoBouw voor het integraal realiseren van een hellend dak met flexibele geïndustrialiseerde bouwelementen. De op elkaar afgestemde en geteste detaillering van isolatie (IsoBouw), PV-panelen (Stafier Solar) en dakvensters (Velux) vereenvoudigt de verwerking van dit plug & play systeem. Het garandeert bovendien ook de toepassing van een optimaal functionerend, zorgeloos en duurzaam totaalconcept.

Plusdak is geen duur geprefabriceerd dak met bijbehorende logistieke uitdagingen en een lange, complexe werkvoorbereiding. Plusdak bestaat uit standaard verkrijgbare materialen waarbij de samenwerkende partners de werkvoorbereiding en onderlinge detailleringsoplossingen al uitgewerkt hebben. Werken met Plusdak gaat daarom snel, is voordelig en biedt maximale flexibiliteit op de bouwplaats.

Voorbeelden van projectspecifieke oplossingen die geïntegreerd zijn bij de SlimFixXT dakelementen zijn de goot- en de dakvenstervoorziening.

Bij een geïntegreerde goot worden de SlimFixXT dakelementen aan de gootzijde fabrieksmatig verjongd waardoor op eenvoudige wijze een goot met goede condensafwatering gemonteerd kan worden. Dit beidt meer vrijheid in ontwerp en zorgt dus voor een mooier esthetisch eindresultaat.  Bij dit project is een geprefabriceerde goot van Meilof Riks toegepast.

Bij een dakvenstervoorziening worden de SlimFixXT dakelementen fabrieksmatig van constructieve verstevigingen voorzien die afgestemd zijn op de breedte van het dakvenster. Hierdoor hoeven op de bouwplaats geen bouwkundige constructies zoals ravelingen aan de binnenzijde meer aangebracht te worden. Naast de tijdwinst bij de verwerking leidt toepassing ook tot een mooier esthetische binnenafwerking. Daarnaast betekent de afwezigheid van ravelingen ook een verhoging van het woonoppervlak.

Uniek in het project is de toepassing van BioFoam als isolatiemateriaal in enkele dakelementen. BioFoam is ‘s-werelds eerste ‘Biobased’ schuimisolatie. Het gepatenteerde en C-2-C gecertificeerd isolatiemateriaal wordt geproduceerd van plantaardig afval.

IsoBouw Systems bv

Postbus 1
Kanaalstraat 107
5710 AA Someren

5711 EG Someren
Nederland

Tel. +31(0)493 – 49 81 11
Fax alg. +31(0)493 – 49 59 71
Fax afd. verkoop +31(0)493 – 49 64 00
E-mail info@isobouw.nl