Project omschrijving

Daas Baksteen Zeddam B.V.

Daas baksteen, walls of fame !

Met de underscore walls of fame, wil daas baksteen benadrukken dat men gevelstenen produceert maar gevels levert !

Daas baksteen bestaat uit een viertal bedrijven, nl. “de Nijverheid”, “de Vlijt”, “de Volharding” en “Daas Clickbrick”. Gezamenlijk zijn deze fabrieken goed voor een productiecapaciteit van 115 miljoen gevel- en straatbakstenen.
Naast een compleet scala aan gevelstenen is daas baksteen ook de uitvinder en fabrikant van het droogstapelsysteem Clickbrick. Het meest duurzame product voor de buitengevel is niet alleen makkelijk te monteren maar eveneens te demonteren en direct geschikt voor een nieuwe toepassing.
Alle producten van daas baksteen zijn EPEA Cradle to Cradle gecertificeerd.

Bijdrage aan de empathische woning

Daas Baksteen heeft twee innovatieve gevelbekledingen voor de ‘Empathische Woning’ geleverd: DuecoBrick en ClickBrick.

DuecoBrick

Met de introductie van Daas DuecoBrick beantwoordt Daas Baksteen aan de stijgende vraag naar duurzame en ecologische gevelbekleding. Daarnaast wordt een gevelbekleding met horizontale belijning in de hedendaagse architectuur meer en meer toegepast. Ook het natuursteenachtige karakter maakt de uitstraling puur en massief.
Door de inventieve perforatie en de grote afmeting van de steen wordt, in samenhang met een buitenbladmaat van 7 centimeter, er een besparing van meer dan 55% ten opzichte van traditioneel metselwerk bereikt. Het DuecoBrick systeem kan zowel worden verlijmd, als dunbed worden verwerkt en traditioneel gemetseld worden.

De voordelen op een rij:

  1. Lager gewicht i.v.m. holle ruimtes
  2. Snelle verwerking van de stenen per m2
  3. Constructie kan lichter uitgevoerd worden

Duurzaam, want

  • Meer dan 55% besparing op energie
  • Meer dan 55% besparing op grondstoffen
  • Meer dan 55% besparing op transportkosten
  • Ecologisch, recyclebaar.

ClickBrick

De Daas Clickbrick® bakstenen laten zich zeer vlot verwerken. De stenen worden eenvoudig met een rubberhamer vastgezet, waarbij RVS clips zorgen voor de verbindingen tussen de stenen. Doordat er geen specie of lijm aan te pas komt, is een – tegenwoordig zeldzaam – vakmanschap als metselen niet nodig.

Doorwerken
Het gepatenteerde Clickbrick® droogstapelsysteem laat zich onder alle omstandigheden verwerken. Als het vriest in Nederland kan met Clickbrick® gewoon worden doorgewerkt. De producent van deze innovatieve baksteen – Daas Baksteen uit Zeddam – krijgt dan ook van steeds meer aannemers het verzoek de Clickbrick® te leveren. Zo kan toch worden doorgewerkt als het metselwerk stil ligt.

Warme uitstraling
Een gevelbedekking van Daas Clickbrick® zorgt voor een unieke, warme uitstraling. Het stapelsysteem kent geen voegen en dat leidt tot fraaie strakke gevels met intensieve kleuren. Hiermee opent dit innovatieve systeem ook nieuwe wegen naar creatieve oplossingen in de baksteenarchitectuur

Daas ClickBrick en Duurzaam bouwen
Gebruik van sloopafval wordt een steeds groter maatschappelijk probleem. Op deze ontwikkeling speelt de Daas ClickBrick optimaal in. Hét grote voordeel van dit droogstapelsysteem ten opzichte van gemetselde of verlijmde gevelbekleding is het feit dat de bakstenen in zijn geheel hergebruikt kunnen worden. De constructie kan namelijk snel en gemakkelijk worden afgebroken en weer opgebouwd worden.

Kortom, met de Daas ClickBrick wordt duurzaam bouwen, afbreken én hergebruiken voor het eerst mogelijk.

Daas ClickBrick is de enige cradle to cradle gevel met retourgarantie.

Daas Baksteen Zeddam BV

Bezoekadres
Terborgseweg 30
7045 AL Azewijn

Postadres
Postbus 12
7038 ZG Zeddam

Tel. +31(0)314 65 1644
Fax alg. +31(0) 314 65 2419
E-mail info@daasbaksteen.nl