Project omschrijving

AHT Netherlands B.V.

AHT Netherlands BV is exclusief leverancier van een tweetal innovatieve infra rood technologieën, eenmaal in de vorm van uiterst dunne metalen strips met een amorfe moleculaire structuur anderzijds in de vorm van een uiterst dunne doorzichtige kunststoffolie met daartussen koolstofbanen. Met deze hoog efficiënte lage temperatuur verwarmingssystemen kan op een zeer snelle en duurzame wijze worden verwarmd waarbij een superieur warmtecomfort wordt gerealiseerd. Dit in combinatie met de lange levensduur, lage aanschafkosten en het feit dat het zeer eenvoudig aan te brengen is, maakt dit het de verwarming van de toekomst.

Bijdrage aan de empathische woning

De infra rood verwarmingsstrips bestaan uit een speciale metaallegering die middels een zeer geavanceerd productieproces met ca. 1 miljoen graden per seconde wordt afgekoeld. Hierdoor kunnen de metaalmoleculen tijdens het veranderen van aggregatietoestand (van vloeibaar naar vast) niet meer in hun normale kristallijne molecuulstructuur terugkeren en eindigen in een amorfe structuur. Amorfe metalen(Griekse woord Amorf betekent verward) hebben superieure eigenschappen.

De linten, slechts 25/1.000 mm dik en gecoat met een dunne laag kunststof, stralen infra rood warmte uit zodra het lint onderdeel is van een gesloten stroomkring. Dit kan gelijkstroom of wisselstroom zijn en de spanning kan variëren van 10 tot 1.000 Volt. De linten zijn bevestigd op kunststof matjes (grid) zodat ze eenvoudig kunnen worden verwerkt. Door de breedte dan wel de lengte van de linten, de spanning en/of de onderlinge afstand van de linten op het grid te variëren kunnen vermogens van 10 tot 400 Watt/m2 worden gegeneerd.

Er is sprake van een nagenoeg 100 % omzetting van electrische energie in infra rood stralingsenergie. Omdat infra rood met een langere golflengte wordt geproduceerd dan traditionele infra rood verwarmingssystemen is sprake van een zogenaamde ‘donkerstralers’ in plaats van de gangbare ‘helstralers’. Hierdoor kan het gemakkelijker worden geïntegreerd in allerlei producten (vloeren, wanden, meubilair, etc.). De verwarmingsstrips worden in de vorm van flexibele matten van 0,5 m breed op de markt gebracht, waarbij de lengte varieert van ca. 1 tot 7 m.

De infrarood verwarmingsfolie bestaat uit een 100 % recyclebare kunststof folie met een dikte van ca. 1 mm waartussen smalle koolstofbanen zijn opgedampt tussen 2 koperlinten. Door de breedte en de afstand van de koolstofbanen te variëren kunnen vermogens van 50 tot 500 W/m2 worden geproduceerd, ook hier kunnen verschillende spanningsniveaus worden aangeboden. De standaard breedtes zijn 50, 80 of 100 cm, aangepaste maten zijn echter ook mogelijk.

In de ‘Empathische Woning’ zijn beide infra rood producten in verschillende typen modulaire en intelligente wandelementen geïntegreerd om als hoofdverwarming te kunnen functioneren. Aangezien beide electrische systemen electrisch gevoed worden, maken zij integraal onderdeel uit van het All Electric DC laagspanningsconcept dat binnen de Empathische Woning van toepassing is. De outdoor versie van het amorfe lint ligt ook onder het voetpad dat naar de woning leidt, dit om deze klinkerverharding gedurende de winterperiode sneeuw- en ijsvrij te houden.

AHT Netherlands B.V.

Bezoekadres
Margrietstraat 14-3
6833 AL Arnhem

Postadres
Postbus 2214
6802 CE Arnhem

Tel. +31(0)6 41 24 45 77
E-mail info@AHT-Netherlands.com
Website: www.aht-netherlands.com